ShuBiDua show v. Olav Lisby

Fredag 11.02.2022 kl. 20.00

150,- kr

Når man spørger Shubidua, hvordan det er muligt at holde et band kørende med så stor succes fra 1973 til i dag, har de altid henvist til deres slogan “Det skal være morsomt ellers er det ikke sjovt”.

Det slogan har Olav Lisby taget til sig i dette enestående show om Shubidua. Publikum får et helt særligt indblik i det populære orkesters tekstunivers, der især i starten var præget af underfundig humor, og leg med det danske sprogs kroge og facetter.  Shubiduas musik er blevet en del af vores DNA, i hvert fald hvis man har passeret de 40 år. Olav Lisby fortolker nogle af de skønne sange, og som publikum kan du slet ikke lade være med at synge med.

Teksterne ligger gemt i hukommelsen og Olav behøver kun at synge “Hvad mon man er”, så klare publikum selv at fortsætte den skønne sang fra Shubidua.Nu har du chancen for at høre hele fortællingen om shubberne i et nyt medrivende og humoristisk show på Musikgaarden. Kom og syng med på de underfundige tekster, genhør de dejlige hits og lad Olav Lisby tage dig i hånden ned ad mindernes landevej.

Historien om Shubidua er en sjov og rørende fortælling, der også indeholder den triste skæbne, som overgik Shubidua’s forsanger Michael Bundensen i 2011, hvor han blev ramt af en alvorlig blodprop i hjernen, kun 62 år gammel. Det populære band har solgt lidt over 6 millioner albums gennem tiderne, og deres mest solgte – Shu-bi-dua 4 – er blevet langet over disken i mere end 400.000 eksemplarer. På det album kunne man for første gang høre numre som “McArine” og Vuffeli-vov”.

Book tid til det næste show allerede i dag – og inviter gerne naboen med.

Olav kommer ikke fra et hjem med klaver, så det er nok tilfældigt at han begyndte at spille musik. Inspirationen kom fra de glade dansktop dage i halvfjerserne. Olav`s forældre var bestyrerpar i Videbæk hallen og her blev der afholdt månedlige halballer, hvor alle dansktop stjernerne kom på besøg Olav og barndomsvennen Kim Eskesen fik lov til at hjælpe med at bære instrumentere og fik et lille klap på skulderen.

Snart efter købte knægtene en guitar og begyndte at spille. Inden længe havde de startet orkestret Poker, som udover Kim og Olav talte medlemmerne Hans Nielsen og Peder Pedersen. Poker spillede ved byfesten i Videbæk i både 1975 og 76. I 1979 gik bandet i opløsning, men Kim og Olav fortsatte med to Herningfolk under navnet Angel.Fra 1982 – 1987 spillede Angel som et profesionelt band og turnerede hele landet tyndt og besøgte flittigt steder som La Cabana i Herning, Exalon i København, Atlantic i Odense for at nævne nogle.

Angel lavede sit eget lydstudie, som stadig eksisterer under navnet Komo studie (Herning) og bliver idag drevet af Mogens Sørensen, Ole Viinberg og Kim Hauge.

Da bandet stoppede i 1987 blev musikken lagt lidt på hylden, for nu stod der familie på menuén. Olav spillede lidt med Mogens Sørensen i 90 èrne under navnet Lisby & Nørgaard.

I 2005 fik Olav ideén om at lave sit eget spillested, blandt andet inspireret af Musikgalleriet i Ansager. Og således er det i dag et faktum at Musikgaarden har set dagens lys. Velvidende at ting tager tid, så er Musikgaarden kommet rigtig godt fra start og bliver flittigt brugt til fester og forskellige andre arrangementer.